Jump to content

Szurikátát kapott Liptai Claudia kislánya

2013. 12. 13. 08:57

Gyakori vendég az Állatkertben Liptai Claudia, hiszen Panka lánya nagyon szereti az állatokat. Otthon egy görög teknős lelkiismeretes gazdája, de azt is tudja, hogy nem rendezhet be igazi állatfarmot a szobájában. Bár gyakran emlegeti, hogy milyen újabb és újabb állatot szeretne, de erre sajnos otthon nincs lehetőség.

Ezért döntött úgy édesanyja, az ország egyik legnépszerűbb színésze, hogy Mikulásra Panka egy szurikátát kap, pontosabban örökbe fogadnak egyet a Fővárosi Állatkertben. Így lett a kislány egy szurikáta „nevelő anyukája”.

Panka természetesen megígérte, hogy részt vesz majd az állatkerti nevelőszülők értekezletén, ahol beszélgethet az állat gondozóval a kis pártfogoltja szokásairól, életéről, és fő helyre teszi szobája falán az örökbefogadást tanúsító díszes oklevelet.

Az állatkerti állatok örökbe fogadása egyébként is kedves ajándék, hiszen így a megajándékozott öröme társul az állatkerti állatok támogatásának nemes gesztusával. Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért karácsonyi akciót indított az örökbefogadás népszerűsítéséért, ezért nem csak az Állatkertben, hanem a nagy bevásárlóközpontokban is lehet örökbe fogadni advent idején, ahol a karácsonyi oklevél mellé egy kis ajándékot is kapnak az örökbefogadók.

Az állatkert alapítványánál az advent teljes időszaka alatt tart a karácsonyi örökbefogadás. Egy-egy állatkerti állat jelképes örökbefogadása nép¬szerű karácsonyi ajándéknak számít az állatbarátok köré¬ben. Az állatkerti neve¬lőszülők számára ebben az időszakban különleges karácsonyi oklevelet is kiállítanak.

Az állatkertek egyébként nem csak Budapest, de vidéken, többek között Győrben, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben is várják az örökbefogadókat, akik anyagilag támogatják kedvencüket.

Az állatokról való gondoskodásnak ez a módja azoknak is ajánlott, akik otthonukban nem tudnak kis kedvencet tartani. Így karácsony előtt pedig különösen aktuális a téma, hiszen sokakban felmerül, hogy állatot ajándékoznak gyermeküknek.

fotó: nlcafe.hu/

otthonikedvenc/allatkertialapitvany.hu