Jump to content

A Mamma Mia sztárja és kutyája elválaszthatatlanok

2014. 02. 14. 13:56

Amanda Seyfried a Mamma Mia című ABBA-musical révén világhírűvé lett színésznő és Finn nevű ausztrál juhászkutya már évek óta a legjobb barátok. Amandát a legtöbbször kedvencével az oldalán kapják le a lesifotósok, ha pedig ez még nem lenne elég, Twitter-oldalára is előszeretettel tölti fel a Finnről és a vele készített képeket, ráadásul tavaly március óta már imádott kutyusának is van saját profilja a mikroblogon. Erre Amanda szinte naponta tölt fel eseményeket, melyek vele és kutyájával történtek.

Az ausztrál juhászkutya a neve ellenére egy USÁ-ból származó fajta. Marmagassága 46-58,5 centiméter, tömege 16-32 kilogramm. Szép külsejű, hosszú szőrű, farok nélküli állat. Megjelenése rendkívül változatos, szinte minden példány más színű és rajzolatú. Ugyanilyen sokféle lehet szemének színe is. Természete mozgékony és értelmes. Fontos azokon a területeken, ahol létfontosságú az engedelmesség, így a mentési munkákban.

Amanda Seyfried 1985. december 3-án született az Amerikai Egyesült Államok Pennsylvania államában. Édesanyja pszichológus, édesapja gyógyszerész. Az allentowni William Allen High Schoolban érettségizett 2003-ban, ezután a new yorki Fordham University-n folytatta tanulmányait.

11 évesen kezdett modellkedni. Eleinte a nyomtatott sajtóban jelent meg ruházati hirdetésekben. Többek között a Limited Too számára készült reklámban is szerepelt Leighton Meesterrel. A modell karrierjét 17 évesen fejezte be. Seyfried ezután énekórákat vett és operát tanult egy Broadway szakemberrel. 1995-ben kezdte el színészi pályáját. Számos szappanoperában szerepelt. 2004-ben megkapta Karen szerepét a Bajos Csajok című filmben Lindsay Lohan és Rachel McAdams mellett. Az igazi ismertséget a 2008-as Mamma Mia! hozta meg, amelyben Sophie karakterét játszotta, és zenei tehetségét is megmutatta.

foto:zimbio.com

otthonikedvenc.hu/starity.hu