Jump to content

Angelina Jolie kígyómasszással tartja karban magát

2014. 05. 12. 12:31

Azzal mindenki tisztában van, hogy a szépségért szenvedni kell. Egyes hírességek azonban olyan messzire mennek a fiatalságuk megőrzésért, bőrük simaságáért vagy ráncaik eltűntetéséért, hogy az már az őrülettel vetekszik. A szépségért hajlandóak a legundorítóbb, legbizarrabb vagy legfájdalmasabb dolgokra is csak azért, hogy szebbnek és fiatalabbnak tűnjenek. Ha jobban belegondolunk, vannak eljárások, melyek mellett a plasztikai sebészet már szinte könnyed kikapcsolódásnak tűnik.

Angelina Jolie például a kígyómasszásra esküszik. A legújabb őrület szerint az ember elfekszik egy ágyon, kisebb-nagyobb kígyókat öntenek a hátára, és élvezi, amint a hüllők a tekergésükkel masszírozzák. A kígyók természetesen nem mérgesek, de azért harapnak, és nem is túl bizalomgerjesztőek. Az Oscar-díjas színésznő viszont valósággal megőrül az effajta kényeztetésért.

A kígyómasszázs Indonéziában és Thaiföldön roppant népszerű, a helyiek úgy gondolják, hogy a kígyók mozgása adrenalinlöketet eredményez, ami felgyorsítja az anyagcserét és pozitív hatást gyakorol a közérzetre.

Sokak szerint a kígyók érintése jót tesz az izmoknak, ráadásul stresszcsökkentő hatásuk is van. Volt olyan páciens, aki elmondta, a kígyók mozgása nagyon kellemes volt, az egyedüli kényelmetlenséget az jelentette, amikor a nyelvük a bőréhez ért.

Mindenesetre elgondolkodtató, miként reagál az ember arra, amikor mintegy 250 kilogramm össztömegű kígyó tekereg az emberen. A kezelés nem ajánlott a szívbetegségben szenvedőknek, mivel amikor a kígyók az emberi testen vannak, külső segítség nélkül nem tud mozogni, ezért a legfontosabb, hogy nem szabad pánikba esni.

Fotó:nlcafe.hu/ forrás:otthonikedvenc.hu/filantropikum.com