Jump to content

Béres Alexandra kutyaterápiával „gyógyult”

2014. 06. 04. 10:26

Béres Alexandra korábban nem félt, kifejezetten rettegett a kutyáktól. Ma már viszont el sem  tudja képzelni az életét négylábú barátja nélkül. A második babáját váró fitnessguru Lipcsei Bettával és Matuz Krisztiánnal látogatott el a REX Állatotthonba. Mindannyian letették a voksukat a felelős állattartás mellett és átadták a Minimax adományát, 200 kg szárazeledelt.

A 18 esztendősen már fitnesz magyar bajnoki címet szerző sportoló elárulta terápiás céllal vásárolta az első kutyáját. Tudta, hogy nem élhet egész életében „rettegésben a kutyáktól”, így a kutyavásárlás mellett döntött. Ma már el sem tudja képzelni az életét állatok nélkül.

„A kislányom lassan ötéves lesz, és már megtanulta tőlünk, hogy kell bánnia a háziállatával. Minden reggel, ahogy felébred, odabújik és megsimogatja Zoét, a boxerünket. Ez a rituálé kettőjük reggeli kis szertartása. Ezen kívül mindig figyel arra, hogy nem szomjas vagy éhes a kutyus, és szívesen részt vesz a közös sétáltatásban. A kislányom igazi barátként tekint a kutyánkra - meséli Béres Alexandra.

Véleménye szerint a természet és az állatok iránti tiszteletre és szeretetre a kicsik nagyon fogékonyak, ezért már gyerekkorukban példát kell mutatni nekik. Nagyon fontosnak tartja, hogy egy gyerekcsatorna a felelős állattartás és a környezettudatos nevelés mellé álljon, hiszen a kicsiket leginkább a meséken keresztül lehet elérni.

A Minimax programjait és kezdeményezéseit, főleg a mai, felelős álltartásra felhívó rendezvényét példaértékűnek tartom” - mondja a fitnessguru, aki 1995-ben megnyerte az Európa, majd a Fitnesz Világbajnokságot is.

Fotó:napimama.hu forrás:otthonikedvenc.hu/hajraegeszseg.hu