Jump to content

Tornóczky Anitát a kutyaölelés is gyógyítja

2014. 06. 18. 17:19

Számos állatot - kutyát, bárányt, kakast – is ölelgettek június 14-én a Városligetben egy Guinness-rekordkísérlet során. A kétnapos kutyafesztiválon – melyen több mint félezren vettek részt - családi programokon, engedelmességi bemutatókon, görényolimpián, harcieb-simogatón és szépségversenyen is részt vehettek az érdeklődők. A fesztiválon állatvédelemmel és -mentéssel foglalkozó szervezetek is jelen voltak, köztük az Állatvédőrség, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata, a Noé Állatotthon Alapítvány és a Rex Kutyaotthon Alapítvány.

Betegsége ellenére Tornóczky Anita - alapítványával, az Állatvédőrséggel - négylábúakat ölelve gyógyult. Az egykori műsorvezető, a napokban felröppent hírek szerint súlyos egészségügyi prob¬lémákkal küzd. Még most sem tudni, sérv vagy idegbecsípődés kínozza-e, enyhítésként gyulladáscsökkentő szteroidokkal és fájdalomcsillapítókkal kell élnie. Ennek ellenére ott volt a rendezvényen és roppant boldog volt.

Mint elmondta, az állatok közelsége, vagy ölelgetése hihetetlenül feltölti energiával. Ha megöleli őket, úgy érzi, mintha visszaölelnének. Ugyanakkor elismerte, mindemellett jó nagy adag szteroid és fájdalomcsillapító enyhíti a fájdalmait

Az eseményt egyébként az Állatvédőrség szervezte, ennek tagja a műsorvezető is. A rekordkísérletre hoztak menhelyi kutyákat, de bárki jöhetett a saját kedvencével, így sikerült az öt évvel ezelőtti, háromszáz résztvevővel felállított rekordjukat ötszáz emberrel megdönteni. Mindannyian egyszerre ölelgették állataikat, ami a teljesség igénye nélkül lehetett kakas, bárány, malac, patkány vagy akár görény is.

Fotó:borsonline.hu forrás:otthonikedvenc.hu/borsonline.hu