Jump to content

Marilyn Monroe kutyái

2014. 07. 30. 12:53

Merilyn Monroe (1926-1962) az Amerikai Egyesült Államok énekesnője, színésznője és szexszimbóluma volt, de ezen kívül sokarcú kutyatulajdonosként élte magányos, szexszimbólumon kívüli életét. Élete során mindig egy hűséges kutya volt a társa.

Az első kutyáját nevelőapjától kapta 1932-ben, amikor még nem mozgott a színpad és a rivaldafény világában. A fekete-fehér kutyus a Tippy névre hallgatott.

Következő kutyája egy spániel fajtájú volt, nem meglepő tehát a névválasztás sem, miszerint a színésznő Spánielnek nevezte el kutyáját.

Majd az első férjétől egy collie-t kapott, a neve Muggsie volt. A kutyus fiatalon, váratlanul egy szívrohamban elpusztult, amely nagyon megviselte a művésznőt.

Átmenetileg, amíg nem találtak végleges helyet egy Ruffles kutyus számára, Merilyn fogadta be a jószágot, amely szintén spániel volt.

Amikor a Columbia Pictures szerződtette a művésznőt 1948-ban, a stúdiótól kapott egy csivava fajtájú kutyust, aki a Joseph névre hallgatott.

A kis ölebet egy basset hound, Hugo követte. Amikor férjétől, Arthur Millertől elvált Marilyn, a kutyát nem tarthatta meg, pedig nagyon szerette. Így aztán csak alkalmanként lehetett vele és nála a kutya.

A sort és egyben Marilyn Monroe életét is zárja Maf nevezetű kutyája, akit Frank Sinatratól kapott a művésznő. A maffia szó rövidítéséből ered a kutya neve, ugyanis állítólag Frank Sinatra valamilyen szinten kapcsolódott az alvilághoz. Ez ihlette meg a művésznőt is. A kutya jelen volt Marilyn Monroe utolsó pillanatában is, majd halála után Frank Sinatra titkárnőjéhez került.

(Fotó: 4.bp.blogspot.com)