Jump to content

Tripla öröm pandáéknál

2014. 08. 23. 16:05

Egy mesterséges környezetben született pandabébi híre mindig felpezsdíti a média világát. Hát még akkor, ha hármas ikrek születnek.

2014. július 29-én az az örömteli esemény történt egy dél-kínai állatparkban, hogy egy panda nősténytől egyszerre három apróság is született.

Ami még nagyobb csodának számít, hogy a picinyek azóta is életben vannak, ezért is vártak több hetet a sajtóban történő híradással. Ők az elsők, akik hármas pandaikrekként eddig életben maradtak. Azonban óvatosak annak kijelentésével, hogy valódi csoda a túlélésük, mert csak akkor beszélnek életben maradt panda bocsokról, ha elérik a hat hónapos kort. Elhamarkodott lenne tehát most rekordról beszélni.

Csü Hszuaó, az anya panda nagyon elfáradt a kicsik világrahozatalában, így a bébiket inkubátorba helyezték, hogy anyjuk visszanyerje erejét és gondozni tudja kicsinyeit.

A kicsik és az anyapanda is jelenleg jól vannak. A három bocs rózsaszínű, fehér szőr borítja testüket, szemük még nincs kinyílva.

A nőstény panda megerősödése után a bébiket az anya gondjaira bízták úgy, hogy a gondozók is állandó figyelemmel kísérik a "háromgyerekes" családot.

A pandaikrek nemét és nevét még nem közölték.

(Forrás: nol.hu, otthonikedvenc.hu; Fotó: nlcafe.hu)