Jump to content

Négyes ikrek az akolban

2014. 09. 07. 16:00

A juhok általában egy-két báránynak adnak életet, nagyon ritka a hármas ikrek születése, de hogy egyszerre négyen szülessenek, szinte hallatlan.

Tiszaföldváron született négyes iker bárányok jöttek a világra. A gazdasszony nem hitt a szemének. Azt hitte nem jól számol.

Várták a bárányok születését, de az általános 1-2, maximum 3 kisbárányra számítottak. Az ellés közeledtével az anyaállatot elkülönítették a többitől.

Egyik nap eljött az idő, reggel megindult az ellés. Két kisbárány hamarosan a világra is jött. Később megszületett a harmadik, és a gazdasszony ezzel azt gondolta, hogy lezajlott a folyamat. Ám ismét egy bárány kezdett a napvilág felé törekedni, hamarosan meg is érkezett a negyedik is.

A gazdasszony hívta a férjét, hogy elújságolja a nagy hírt, de a férj hitetlenkedve fogadta. Az asszony fogta magát és fényképet készített a négy bariról, majd elküldte azt a férjének, valamint közösségi oldalon is megosztotta a fotót. Többen jelezték, hogy szívesen megvásárolnák az anyaállatot és a kicsiket is.

Még ezt az élményt is alig fogták fel, amikor egy újabb érdekesség történt a portán, ugyanis sziámi iker bárányok születtek egy másik birkától. A bárány életképtelen volt, mert hat lába, öt füle volt.

(Forrás: otthonikedvenc.hu/sokszinuvidek.hu; Fotó: dailymail.co.uk)