Jump to content

Az Év Kutyabarát Embere

2014. 10. 02. 09:00

Sándor Zoltán Attila kapta meg az Év Kutyabarát Embere díjat, aki a Kőbányai Széchenyi István Magyar-német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója is. Az intézmény egyben az év kutyabarát munkahelye is lett.

Habár eredetileg nem volt ilyen díj betervezve, de a kutyabarátok hamar felismerték az igazgató tevékenységét. Amellett, hogy az iskolavezető rajong a kutyákért, szerencsére a kollégák zöme is, így arra is volt példa, hogy az út szélén talált kutyát az iskolába bevitték. Sándor Zoltán Attila magához vette a kölyköt, Harcost.

Olyan eset is volt, hogy diákok hoztak be egy mostoha körülmények között tartott kutyust. Kimenekítették a helyről és az iskolába vitték, mert a kutyabarát igazgató megengedte. Az új kutyust felváltva nevelik.

Harcos együtt megy reggel a gazdájával az iskolába, a szülők is hozzászoktak a kutya jelenlétéhez. A tantestület annyira kutyabarát, hogy már meghívtak az iskolába állatmenhelyeket, amelyek bemutatót tartottak.
Junior befogadásával már két kutya van az iskolában. Ebből azonban már gond volt, ugyanis Junior hangot ad a véleményének, és ez egyeseknek nem tetszik, így több feljelentést kapott az intézmény.

A kutyabarát munkahely kutyabarát igazgatója ezzel a címmel megerősítette azt, hogy nem rossz, amit csinálnak. A gyerekek szeretik a kutyákat, akár terápiás céllal is jótékony hatással van a gyerekekre.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)