Jump to content

Állatsziget

2014. 11. 01. 09:05

Hazánkban létezik egy kezdeményezés, melyet Rex Kutyaotthon Alapítványként ismerhetünk. Céljuk, hogy az emberek és az állatok harmonikusan tudjanak együtt élni, a felelős állattartásra hívják fel a figyelmet, csökkenteni igyekeznek a kóbor állatok számát.

Az alapítvány létrehozta 2004-ben az Állatszigetet, amely több állatbarát áldozatos munkájának eredményeként jött létre. Az Állatsziget a káposztásmegyeri Farkaserdő melletti nagy területen kapott helyet. A két hektáros területen 130 férőhelyes állatotthon, oktatóközpont, háziállatokat bemutató udvart és kutyaiskolát találhatunk.
Önálló egységeinek egyike az örökbefogadó központ, amelynek célja a bajba jutott állatoknak átmeneti menedéket biztosítani, majd felelős gazdi találása.

Az oktatóközpontban, interaktív előadóteremben és szabadtéri színben tudják a látogatókat fogadni. Lebonyolítanak itt nyári táborokat, szabadidős programokat, klubfoglalkozásokat.

Az ún. parasztudvar őshonos magyar háziállatoknak az otthont, valamint hazai kultúrnövényeket, mezőgazdasági eszközöket mutat be az érdeklődőknek.

Az Állatsziget közepén egy tó található, amely több állat otthonául szolgál.

Rex Tanoda néven működik a kutyaiskola. Az Állatsziget karanténjába került, ismeretlen előéletű kutyákat és a lakosság kutyáit is egyaránt itt képzik ki.

A Rex Kutyaotthonon kívül hazai és külföldi támogatók is segítik az Állatotthon működését.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: rextanoda.hu)