Jump to content

Önkábítás, öngyógyítás – 1. rész

2015. 05. 14. 09:00

A drogfogyasztást általában emberi tevékenységnek titulálják, pedig az állatvilágban éppúgy jellemző ez.


Az biztos, hogy az ember fejlesztette tökélyre ezt a fajta kikapcsolódást, de az állatok is szoktak olykor droghoz nyúlni. Méghozzá nem azért, mert azzal valamit gyógyítani, fájdalmat csillapítani akarnak, hanem mert örömet okoz számukra.

Az első állat, amelyet a dogozással kapcsolatosan említenünk kell, amely közvetlen környezetünkben él, az a macska. Odáig vannak az illatos macskamentáért. A szelíd példányokon kívül hatással van ez a növény a nagymacskákra is. ettől a növénytől szinte transzba esnek a cicák, ahogy az ember a kokaintól. A körülbelül negyedórás hatás után, fáradtság uralkodik el a macskákon.

A nagymacskák közül a jaguárokra is hatással van a macskamenta, de ennek az állatnak van még más is a tarsolyában. Az hatalmas őserdőben élő jaguár könnyűszerrel hozzájut egy keményebb droghoz, az ayahuascához vagy a banisteriops caani gyökeréhez. Ez utóbbi felélénkíti az állat érzékszerveit, tehát a vadászat során kimondottan jót tesz. Az ayahuasca fogyasztása már nem erről szól.

A gömbhal, azon túl, hogy vicces látvány, amikor felfújódva, tüskéit meresztve próbálja elijeszteni félelme forrását, még mérgező is. Emberi fogyasztásra csak azok a merészek fogyasztják, akik nem félnek a haláltól. Ugyanis ha nem megfelelő a gömbhal elkészítése, akkor halált okoz. Nekünk, embereknek igen, de a delfineknek nem. Ezek a tengeri okos lényeg labdáznak a gömbhallal azért, hogy hozzájussanak annak méreganyagához, amitől szabályosan betépnek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: hir.ma)