Jump to content

Önkábítás, öngyógyítás – 2. rész

2015. 05. 16. 16:00

A drogfogyasztást általában emberi tevékenységnek titulálják, pedig az állatvilágban éppúgy jellemző ez.


Az előző részben már beszámoltunk a macskák – házi- és nagymacskák –, a delfinek drogfogyasztási szokásairól, jöjjön a következő!

A rénszarvasok légyölő galócában utaznak. Az ember és a rénszarvas számára is gyilkos a galóca fogyasztása, ám el tudják úgy fogyasztani, hogy nem vezet halálhoz, csak kábulathoz. Sőt a begombázott rénszarvas vizeletét elfogyasztva a számik (Lappföld benszülöttjei) is kábulathoz jutottak. Lehet innen ered az égen, a Mikulás szánját húzó rénszarvasok legendája?

Ausztrália nagy máktermesztő ország. Gyógyászati célból mákföldek jószerivel vannak. Erre kaptak rá Tasmániában a wallabyk. Az ópium felpörgeti ezeket az állatokat, körbe-körbe ugrálnak, majd elájulnak.

A nyári sörözgetéseinket, borozgatásainkat hamar megzavarhatják a méhek. Nem véletlenül járnak arra, célzottan az italunkra pályáznak. A méhkas dolgozói olykor a pohár mélyére néz, ám mivel a méhkasban nagy a rend, így a részegeket sem szeretik. A pityókás egyedeket az őrök nem engedik be, nehogy kárt tegyenek a királynőben. Ha azonban ez többször megtörténik, akkor legrosszabb esetben kivégzik a részeg méheket, esetleg megcsonkítják azokat.

A csuklyásmajmok eszközhasználó állatok, de ezen kívül gyógynövényeket, szúnyogirtót is alkalmaznak. Hogy a kellemetlen vérszívókat távol tartsák maguktól, növények vagy pedig ezerlábúak anyagát kenik bundájukra. De ha nem csak a bundájukra kenik az ezerlábú által kiválasztott méreganyagot, hanem azt nyalogatja, akkor kellően be lehet állni. Mivel ezek a majmok más fajjal is kijönnek, a majmok pedig általában könnyen tanulnak, így eltanulták egymástól, hogyan lehet könnyen egy kis bódultsághoz, örömhöz jutni.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: toptenz.net)