Jump to content

El fognak tűnni?

2015. 05. 30. 09:00

Egyre több állatfaj sodródik a kihalás széle felé és ebben mi emberek nagy szerepet játszunk. Ezen a szomorú úton halad a cirkuszi- és állatkerti állatok egyik sztárja, az elefánt is.

 

Ezeknek a hatalmas állatoknak a száma csaknem felére csökkent. Egy vizsgálat alapján az derült ki, hogy az utóbbi öt év alatt az elefántok száma 48%-kal csökkent.

Ebben természetesen megint az ember keze van, méghozzá az orvvadászoké. Afrikában évente harmincezer állatot ölnek meg illegálisan, főképp a tanzániai határnál lévő Niassa rezervátum állomány van veszélyben, ahol az elefántok 70%-a él.

Ezen a területen nagy a korrupció, nincs rend, bárki megvesztegethető, így az orvvadászok nyugodtan írhatják ezeket a hatalmas állatokat. Ez ellen csak késve tettek valamit is, így az állomány száma jelentősen megcsappant. Csak 2014 óta számít bűncselekménynek a védett állatok megölése, azelőtt csak pénzbírság volt.

Természetesen az elefántok agyara és a rinocéroszok tülkéért megy az öldöklés. Egyes szakértők szerint húsz éven belül kihalhatnak a vadon élő elefántok, ha ez az állapot marad fent.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)