Jump to content

Delfin a fedélzeten

2015. 07. 03. 09:00

Sokunk titkos – vagy nem titkos – vágya az, hogy életében legalább egyszer delfinnel találkozhasson, úszhasson. Egy amerikai családdal ez meg is történt, de valószínűleg nem ilyennek gondolták ezt a pillanatot.

 

A hajókirándulásuk egyik velejárója volt az, hogy mint a filmekben is látható, delfincsapat csatlakozik a hajóhoz. Az apák napját ünneplő család vágya kerek egésszé kezdett összeállni, amikor valóban delfinek jelentek meg a hajó mögött.

Idilli volt a hangulat. A pillanat és az idill varázsát az egyik delfintárs azonnal agyoncsapta, amikor váratlanul valahogy megjelent a fedélzeten. Az állat vergődött, és teljes testsúlyával az édesanyára nehezedett. Maga a delfin fedélzetre érkezése olyan sokkoló volt, hogy elsodorta a nőt, sőt mi több, eltörte a bokáját is. Az egyik gyermeket is elsodorta. Ömlött a vér a sebekből.

A delfin több mázsát nyomott, tehát a családnak esélye sem volt arra, hogy az amúgy is sebesült anyukával együtt, valahogy újra vízre bocsájtsák a szárazon rekedt állatot. Kénytelenek voltak fél órán át együtt utazni, míg ki nem tudtak kötni. Akkor a delfin újra vízben, az anyuka pedig kórházban kötött ki.

Emlékezetes út a családnak és talán a delfinnek is.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)