Jump to content

Agyatlan és kényes kedvenc

2015. 07. 15. 16:00

A trópusi vizek nélkülözhetetlen, és veszéllyel teli állata a medúza. Igyekszünk a közelébe férkőzni, de mindenki tudja, hogy csápjaival könnyen sérüléseket okozhat bőrünkön.

Pedig most már otthonunkban is élhetnek ezek a csípős lények. Közel százezer forint értéknek megfelelő összegért megvásárolható az összes eszköz, amely az állat tartásához szükséges. Természetesen ez alapfelszerelés, határ a csillagos ég. Még az alap felszerelésű medúza tartására alkalmas akvárium is különlegessége lehet egy lakásnak, szobának, hiszen inkább hasonlít egy érdekes lámpára, mintsem akváriumra. A megvilágított hátterű medencében medúzák úszkálnak.

A medúzák tartására legalkalmasabb a kis és a nagy Hold medúza, amelyek ára kb. 10-14 ezer forint. Az etetésül macerásabb, mint halak esetében, ugyanis planktonnal táplálkoznak. Éppen ezért kezdő akvaristák számára nem ajánlott medúzás akvárium. Hiába szép látvány, tartani igen problémás.

Már a beszerzése is igen bonyolult, de megtartása még annál is. Ennek a lénynek létfontosságú az, hogy a víz mozogjon. Az áramlatok nélkül a medúza nem képes élni, közlekedni, táplálkozni, vagyis állandó vízmozgást kell biztosítani számára. A hagyományos akvárium nem megfelelő tartásukhoz. Leginkább henger alakú, vagy olyan akvárium szükséges, amely kiszögellésektől mentes és keringtető dobozzal ellátott.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)