Jump to content

Tuki a kalandvágyó tukán

2015. 07. 17. 09:00

Az állatkertek célja, hogy zárt intézményük keretén belül a látogatók megszemlélhessék az olyan távoli tájakon élő állatokat, amelyeket más körülmények között nem lenne lehetőségük. Éppen ezért nagyon vigyáznak az ott élő állatokra. Nem mindig sikerül.

Egy kalandvágyó tukán gondolt egy merészet, és meghódított az állatkert egész területét. Sőt ennél tovább merészkedett. Tuki ugyanis a Pálmaház America Tropicana részében él. Ő egy fehértorkú tukán. Ebben a részlegben szabadon szállhat az óriási épületben. Habár dupla ajtó óvja a meglógástól az állatokat, úgy látszik csak eddig működött a terv hibátlanul. Tuki ugyanis megszökött. Valószínűleg a látogatók hagyhatták mindkét ajtót, csak így szabadulhatott a tukán hódító útjára.

Feladatot adva ezzel a gondozóknak is, mivel legalább egy évtizede semmi ilyen jellegű probléma nem volt az állatkert életében. Tuki ráadásul ráérzett a szabadság ízére, hajtotta a kalandvágy, a kíváncsiság, még a szabadba is kimerészkedett. Bár visszatért az állatkert területére, de amikor szorult a nyaka körül a hurok, akkor a „vadonba” is kimerészkedett. Bevetették a tukánhangot is, hátha azzal sikerül visszacsalogatni. Négy napba telt mire az állat visszakerült megszokott helyére.

Négy napon keresztül Tuki vizsgálhatta, hogy a kétlábúak hogy élnek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)