Jump to content

Szörnyű valóság a vörös listán

2015. 07. 22. 09:00

Állatvédők, állatvédő szervezetek szajkózzák, hogy számos állatfajt a kihalás veszélyeztetett, vagy legalábbis nagyon afelé sodródik létük. Tudjuk, halljuk, olvassuk, de a számok meglepnek.

Évente akár több száz faj kerül a kihalás irányába. Gondoltad volna, hogy jelenleg 23 ezer veszélyeztetett állatfajt tart számon a Természetvédelmi Világszövetség. A vörös listán növény- és állatfajok van feltüntetve. Ez a lista egy segélykiáltás, amely arra figyelmezteti az emberiséget, hogy mennyire sebezhető a Föld és annak élővilága.

A veszélyeztetett állatfajok között olyanok szerepelnek, mint az oroszlánfóka, az afrikai aranymacska, vagy például sokak kedvenc nagymacskája, az oroszlán.

Habár az utóbb említett nagymacskák esetében Afrika déli részén sikert könyvelhetnek el, de már Kelet- és Nyugat-Afrikában kevésbé kedvező az oroszlánok helyzete, amely főleg a földművesek és az oroszlánok közötti konfliktusból ered.

Az elkeserítő adatok közül mégis vannak jó eredmények is, ugyanis az ibériai hiúzok állományát tíz év alatt megháromszorozták.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)