Jump to content

Jüanjüan álterhessége lelepleződött

2015. 08. 03. 17:00

Álterhességről hallottunk már. Olyan, mintha a nő valóban babát várna, nő a hasa, de a valóságban híre sincs babának. Az állatoknál is történik ilyen.

Egy kínai állatkert pandája megjátszotta, hogy vemhes. Az állatvilágban ez nem ritkaság, csak mi emberek szembesülünk ezzel ritkán.

Jüanjüan, a Tajpeji-ben élő nőstény panda olyan tüneteket produkált, amelyből a gondozók arra a következtetésre jutottak, hogy a pandahölgy anyai örömök elé tekint. Vizsgálatokkal is egyre jobban megerősödött a gyanú, hiszen a panda progeszteronszintje sokkal magasabb volt. Emellett étvágytalanná vált, és alig mozgott. Jüanjüan tünetei később csendesültek, és a további vizsgálat is azt mutatta ki, hogy nem szaporodik a pandaállomány. Ezeknél az állatoknál a vemhesség a szülés előtt pár nappal állapítható meg biztosan, a bocs nagyon fejletlenül, magatehetetlenül jön a világra.

Éppen ezért nagyon nehéz kideríteni, hogy egy panda mikor szül a világra kölyköt. Többen okosnak vélik Jüanjüant, aki minden bizonnyal azért tettette magát álterhesnek, hogy ezáltal is több finom falathoz juthasson hozzá.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)