Jump to content

Névadó Veszprémben

2016. 06. 28. 07:00

Az állatkertek csábítják a látogatókat, de még vonzóbbá lesz egy intézmény, ha új jövevényekkel gyarapszik az állomány. Veszprémben május végén kistigrisek születtek.

Ez már nem is olyan új szenzáció, hiszen azóta már szépen cseperednek az apróságok. Amiért most ismét hangot kapott a hír, hogy a két kölyöknek még nincs neve. A nevek eldöntését a külvilágból várják. Az egy hím és egy nőstény kölyökből álló testvérpár nevének ötletét június 25-ig lehetett benyújtani vagy egy újság szelvényének kitöltésével és beküldésével, vagy pedig e-mail formájában. A beérkezett ötleteket a Veszprémi Állatkert és a Napló munkatársaiból álló zsűri fogja értékelni, és a legjobbakat kiválogatni.

Az átrostált névötletek közül csak a tíz legjobb marad majd bent, amelyre újból szavazni kell méghozzá a vadaspark honlapján kereszt. Egyértelműen az a név nyer, amelyre a legtöbb voksot adják le a szavazók. Ezt bárki megteheti július 6-ig.

A hivatalos névadóra július 9-én kerül majd sor, és a szavazók között, valamint a nyertes névadót is értékes ajándékkal lepik meg.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép (A kép illusztráció))