Jump to content

Rendkívüli szépség: Akhal-Teke

2016. 08. 24. 07:00

A lovak sokak szeretetét és csodálatát kivívták pusztán jelenlétükkel. A testfelépítésük az egyik vonzerő, a másik pedig, hogy a kutya mellett az ember másik hű társa.

A lovak nemcsak társak, de a kemény munkában, a harcokban is mindig az ember segítségére voltak. Ezek a nemes állatok tele vannak energiával, azért is kedveljük annyira közelségüket. Aki a nyeregbe ül és jól érezte ott magát, mindig vissza fog vágyni. Sok gyermek már korán megbarátkozik ezekkel a szépséges állatokkal.

A lovak között is vannak az átlagnál különlegesebb fajták. Múltkoriban a fríz gyönyörködtetett meg minket, most pedig egy másik szépségről lesz szó, az Akhal-Tekéről. A Türkmenisztánból származó fajta egyben a jelképük is. Nem is csoda, mert erős, gyors, kitartó amellett, hogy gyönyörű. Nagy becsben is tartják. Egy ott élő ősi nomád törzs kezdett ennek a lónak a tenyésztésével foglalkozni. Olyan ritka ez a fajta, hogy a világban élő Akhal-Teke lovak száma nem éri a négyezret. Durván a fele létszámuk Türkmenisztánban, valamint Oroszországban lelhető fel.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)