Jump to content

Hős volt, távozott

2016. 08. 25. 19:00

Az egész világ megriadt akkor, amikor 2001-ben terroristatámadás érte az Egyesült Amerikai Államot. Míg mi rettegtünk és sóhajtoztunk, sokan az életükért küzdöttek, és voltak, akik más életéért.

Sok-sok tűzoltó és rendőr, civil ember, a World Trade Center dolgozói igyekeztek segíteni a bajbajutottakon. A mentésben részt vettek speciálisan, erre és ehhez hasonló eseményekre kiképzett kutyák. Bretagne egyike volt a mentő kutyáknak. Az akkor kétéves kutyusnak sok ember köszönheti az életét. Itt nem állt meg munkássága, hiszen a Katrina hurrikán okozta csapásnál szintén megvillantotta tehetségét.

Hogy mennyire jól képzett kutya volt Bretagne, azt az is mutatja, hogy a későbbiek során más kutyusok kiképzésében is részt vett. Terápiás kutyaként beteg embereken segített.

Mint mindenki felett, Bretagne felett is eltelt az idő. Azóta eltelt majdcsak 15 év, eljárt az idő a hős kutyus felett is. Állapota meggyengült, ezért úgy döntöttek, hogy elaltatják. Az utolsó napjait azonban úgy élhette meg, ahogy minden kutyus szeretné. Az nem is kérdéses, hogy temetésén sokan fejet hajtottak. Ő volt az utolsó élő mentőkutya, aki részt vett a szeptember 11-i mentésben. Távozott.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; instagram.com/képek)