Jump to content

Végzetes villámcsapás

2016. 08. 30. 07:00

A nyári záporok, zivatarok ebben az időszakban gyakoriak. A heves esőzéssel, széllel, égi csatával járó időjárási jelenség veszélyes is lehet emberre és állatra nézve is.

Norvégiában ez kimerítette a veszélyes fogalmát. Heves vihar tört ki egy Norvég fennsíkon. Ami ilyenkor lenni szokott, szakadó eső kíséretében dörgött és villámlott az ég. A vadon élő állatok nem tudnak behúzódni semmilyen menedékbe, így szorosan egymáshoz bújva vészelik át a viszontagságos időjárást. Valószínűleg éppen ez okozta a rénszarvasok végzetét is, ugyanis a vadőrök találtak rá az elhullott állatok tetemére. A megdöbbentő az volt, hogy nem egy vagy néhány egyedről volt szó, hanem összesen 322 állatot ért villámcsapás.

Néhány állat megsérült szintén a villámcsapás következtében, de életben maradtak. Most azt vizsgálják, hogy maradt-e valami következménye a balesetnek. Valamint más fertőző betegség gyanúját is kiszűrik egyúttal.

A norvég terület természetvédelmi felügyelet alatt áll. Turisták által közkedvelt hely, ahol több ezer rénszarvas is otthonára lelt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)