Jump to content

Hófehér és egyre önállóbb

2016. 10. 01. 08:00

Különleges állat született a Nyíregyházi Állatparkban. Az oroszlánok kifutója mindig kedvelt a látogatók körében, de most, hogy már a fehér oroszlánkölyök is látható, még felkapottabb.

A kis jövevény még augusztus elején látta meg a napvilágot. Mára már az állatkertbe látogatók is láthatják a kis különlegességet. A szülei is fehér oroszlánok. Habár normál színű társakkal éltek együtt egy kifutóban, de 2015 óta a két fehér oroszlánt elválasztották a többiektől és ketten külön kifutóban kaptak helyet. A cél a fehér utód nemzése volt. Ahhoz, hogy az utód is fehér legyen, arra van szükség, hogy mindkét szülő hordozza magában azt a különleges gént, amely a fehér színváltozatot adja. A krugeri alfajnak van ilyen világos színe, és csak Dél-Afrikában élnek.

A nyíregyházi apróságot már nem a mamája eteti, hanem az etetés idejére az anya szerepét egy gondozó veszi át. Csakis arra az időszakra van ember és oroszlán együtt, amíg az etetés zajlik, hogy minél kevesebbet érintkezzen az emberekkel. Így is napi hatszori elfoglaltságot jelent a gondozónak, hogy megetesse tápszerrel a kis oroszlánt, amelynek súlya nagyjából 3 kg. A közeljövőben megpróbálják a kis oroszlánnal a szilárd táplálékot is, majd fokozatosan át fognak állni a húsok fogyasztására.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek (A kép illusztráció))