Jump to content

Hess, legyek!

2016. 10. 28. 20:00

Néhány hete már téma a poloskák jelenléte otthonunkban. Az idei évben ugyanúgy megjelentek százával a harlekinkaticák is, és a már alig repülő, szinte lustának tűnő legyekkel is számolnunk kell.

Egyáltalán nem közkedvelt állat a légy, mégis piszok szemtelen módon beköltözik otthonunkba. A folyton ételeink közelébe tolakodó rovarok nem a kedvenceink, ezért igyekszünk tőlük megszabadulni légycsapóval, légyirtó szerekkel, kihessegetve, leütve, ahogy éppen adja magát a helyzet.

A legyek nem csak nyáron keserítik meg életünket, hanem mostanában is. A kinti hideg és a benti meleg előcsalogatja a már lelassult rovarokat. Egy kis meleg, és ezek az állatok újra életre kelnek.

Van ám néhány természetes csel is, amelyet bevethetünk a legyek ellen. Babérolajat kell beszerezni, és egy kis tálba öntött vízhez kell 4-6 csepp olajat. Ha kinyitod az ablakot, esély van arra, hogy a legyek elhagyják otthonodat. Ha ablakpárkányodat rendezed be minikerttel, akkor ültess bazsalikomot vagy paradicsomot. Ez is jó ellenszere a legyeknek. A levendula is távol tartja a legyeket, erre az illóolaj is tökéletesen megfelelő.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)