Jump to content

Figyeld őket, és megtudhatod milyen idő lesz

2016. 12. 19. 20:00

Ha földrengés rázza meg a környéket, akkor az ott élő állatok némelyike fura dolgot művelhet. Megérzik ugyanis, hogy valami nem stimmel.

Az állatok az időt is megjósolják. A népi feljegyzések alapján figyeltek is arra, hogy melyik állat mit csinál, mert abból következtethettek, hogy mi várható. Az állatok viselkedése és az időjárási változások között ezeket figyelték meg:

Ha a kakas este kukorékol, akkor várható, hogy másnap egész nap esni fog. Ha sűrűn kukorékol a kakas, akkor pedig vágyja az esőt. Talán a kukorékolásával fohászkodik egy kis esőért. A tyúkok a porban való fürdéssel jelezhetik, hogy eső közeledik, de a hosszas tollászkodás is lehet ennek a jele.

A kutyusok is jelezhetik az eső érkezéstét, méghozzá úgy, hogy a verebeket elkergeti. Ha ugyanezt a ház körüli tollasokkal teszi, akkor is esőt jelzi. Az esős időtől álmosak vagyunk, de ha eső érkezik, akkor is álmosak lehetünk, ahogy a kutya is ásít, ha esőt érez.

Ha a cica nyalja a talpát, vagy sokat mosdik, akkor eső lesz. Nos, eszerint minden nap esik, mert a cicák fő tevékenységi körébe a bundájának tisztogatása tartozik.

Ha a hangyák tömegesen sürögnek a boly tetején az is utalhat a hamarosan bekövetkező esőzésre.

A csapatosan szálló varjak és hollók is esőt jósolnak. A ház körül tömegesen feltűnő cinegét ugyancsak csapadékot mutatnak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)