Jump to content

Végül Kókusz lett

2016. 12. 28. 20:00

Híre ment az országban, hogy augusztusban új élet született a Nyíregyházi Állatparkban. Nem is akárki látott napvilágot, hanem egy fehér oroszlán.

A kicsi szülei még 2015-ben érkeztek Nyíregyházára. Tudatosan került a két fehér egyed külön kifutóban, annak reményében, hogy megadják az állatkertnek az újabb fehér utódok. Reményeik és számításaik is beváltak. A száznapos vemhesség után született meg a fehér apróság. Eleinte a nemét sem tudták, de hagyták is, hogy az anyaállat ellássa teendőit. Mivel nem tudta teljes egészében az anyja etetni a kicsit, egy idő után kénytelen volt egy gondozó ellátni az anyai szerepeket.

A kis fehér oroszlán az állatpark kedvence. Később elválasztották az anyjától, de hogy ne legyen egyedül, hoztak neki társat Gyöngyösről. Csupán két héttel idősebb a másik, de nem fehér oroszlán. Mindketten nőstények és az a terv, hogy egy hímmel fog bővülni a csapat, hogy a szaporulattal hozzájáruljanak a fajmegtartási programhoz.

Sokáig nem kapott nevet a kis fehérség, de a látogatók meghozták a döntést. A többség a Kókusz névre szavazott. Valóban találó és most már nevén is nevezhető Kókusz.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/kép)