Jump to content

Szikra visszavonult, de örökre

2017. 01. 08. 08:00

A kutyáknak sokat köszönhetünk, hiszen jó és hű társunk, akikkel bánatunkban éppúgy osztozhatunk, mint örömünkben. A munkakutyák pedig igazán az embereket szolgálják.

Vannak betegeket álladóan kísérő, segítő, támogató kutyusok. Egyesek a betegség, a rosszullét tüneteit ismerik fel idő előtt. Mások a rászoruló kétlábú társaikat vezetik el egyik helyről a másikra. A terápiás kutyák csupán azzal segítenek beteg embereken, gyerekeken, hogy köztük vagy mellettük vannak. A rendőrség, katasztrófavédelem szolgálatában álló dolgos ebek dolga a drog, az illegális szállítmány felkutatása, a robbanószerek kiszaglása, de nyomra vezetésükkel megtalálhatják az eltűnt személyeket, bűnözőket.

Ilyen a kiképzés

Szikra is egy dolgos eb volt, méghozzá a katasztrófavédelemben dolgozott. Szikrának nevezték el a drótszőrű vizsla kölyköt, akit kölyökkora óta egy tűzoltó nevelt és készített fel munkájára. A neve is találó volt a tűzvizsgáló kutyusnak.

Egy éves korától kezdve aktívan dolgozott. Ahogy telt Szikra felett az idő, úgy adta át utódjának a tudást. Szikra már nyugdíjas volt egy éve, most pedig örökre eltávozott.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A kép illusztráció))