Jump to content

Látványosság, amit az állatbarát elkerül

2017. 01. 28. 08:00

Nyaralásaink során számos olyan helyet keresünk fel, amit valamilyen látványosság miatt érdemes megtekinteni. Lehet az egy vadaspark, állatkert, arborétum, különleges épület, szobor, bármi.

Vannak azonban olyan helyek a világban, amelyet érdemes elkerülni, ha az ember állatbarát. Sokan éppen emiatt nem látogatják az állatkerteket is, ahol habár igyekeznek megteremteni a megfelelő feltételeket, de egyértelmű, hogy a szabadságukban gátolva élik mindennapjaikat az állatok.

Mégis mennyi embernek vágya, hogy delfinnel ússzon, láthasson delfin-, fóka show-t. Ki is nyílik a turisták bukszája, ha vadállat bemutatókat akarnak megnézni. Nem számít az olcsó szórakozás közé egy ilyen program megtekintése, de az állatok azok, akik megszenvedik igazán azt, hogy ember szórakozhasson.

A cirkuszhoz hasonlatos show-k egyáltalán nem jó mulatság az állatoknak, ezért az ő védelmükben működő szervezetek harcolnak is azért, hogy ne csináljanak cirkuszi bohócokat belőlük. Ma már vadállatokat nem is lehet cirkuszban szerepeltetni.

Az ember vágyik arra, ami elérhetetlen. Éppen ezért akar olyan vadállatok közelébe is kerülni, amely saját hazájában egyáltalán nem őshonos, vad, félelmetes vadállat. Ezért kedvelik a krokodilokkal, tigrisekkel való közvetlenebb találkozást. De még a félelmetes ragadozók is éreznek.

Annyi más látnivaló van a világban, ha nem élvezed az állatok lényegi mivoltával mereven ellentétes szituáció látványa, akkor kerüld el ezeket a helyeket.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)