Jump to content

A magánytól teljesen tönkrement

2017. 02. 27. 06:00

Nem minden állatkertben fő szempont, hogy az ott tartott állatoknak megfelelő kifutót, életteret biztosítsanak. Van, ahol a pénzhiány okozza ezt, máshol a nemtörődömség.

Egy perui állatkert egyik lakóján látványos nyomot hagyott a rossz körülmény. Már az, ahogy az állatkertbe kertült, igazán szomorú. Történetünk főhőse, a pápaszemes nőstény medve még kölyök volt, amikor anyjától elszakították vadorzók és egy állatkert zárt területén találta magát. Ez a stressz is megviselte, és innen csak egyre rosszabb lett a helyzete.

Az perui állatkertben ugyanis magányosan élte mindennapjait. Ez az állapot szorongást váltott ki belőle, és bundája kezdett egyre ritkulni, mígnem majdcsak teljesen kopasz lett. A magány, a depresszió kikészítette, az étvágya sem volt jó, így a súlya sem a megfelelő volt korához képest. Ha mindez nem lett volna elég, gombás bőrbetegség is kínozta, amely fájdalommal is járt, a körmei is benőttek. Egyedülléte mellett még tehát betegségek is kísérték életét.

Ebben az állapotban találtak rá megmentői. Azt tervezik, hogy visszaengedik a dzsungelba, de előtte fokozatosan szokatják vele az új környezetet.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk))