Jump to content

Az új pók nagy pók

2017. 06. 07. 20:00

A legtöbb ember – habár mindig akadnak kivételek – irtózik a pókoktól. De ha a minket körülvevő kisebb pókok nem is riasztják meg, egy tányér nagyságú példánytól már frászt kaphat.

Északnyugat-Mexikóban egy olyan új pókfajt fedeztek fel, amelynek átmérője megközelíti a 25 cm-t. A tudósok Baja California-félszigetén fedezték fel ezt az "apróságot".

A pókkedvelők biztos a pókok királyaként tekint erre az új fajra, de a legtöbben talán még az arcukat is eltakarnák, és sikoltozásba kezdenének, ha egy ekkora példányt látnának.

Már 2013-ben volt szerencséjük találkozni az óriási pókkal mexikói és amerikai kutatóknak. Akkor még nem volt  egyértelmű, hogy új fajról van-e szó vagy sem, végül beigazolódott, hogy teljesen új pókfajt fedeztek fel. Csak a lábai hosszúsága 10 cm, az egész pók pedig egy tényár nagyságával vetekszik.

A pók teste lapos, kávészínű mind a teste, mind pedig a lábai. Bármennyire is nagy ez a pók, nem agresszív. Természetesen ki lehet hozni a sodrából, de mérge sem halálos az emberre.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | novataxa.blogspot.hu, smithsonianmag.com/képek)