Jump to content

Egy különleges csiga kereste különleges társát

2017. 07. 07. 06:00

Csigába úton-útfélen bukkanhatunk, főleg az esős idő után tűnnek fel. Általános látvány, nem csodálkozunk rajtuk.

Londonban azonban egy tudós talált egy olyan csigát, ami igenis különleges volt a társaihoz képest. Ezt nem tudta még a tudós sem addig, amíg egy egyetem csigákkal foglalkozó szakembere el nem mondta, hogy bizony ez a csiga más, mint társai.

A Jeremy nevet adták annak a genetikai mutációval született csigapéldányt, amelyiknek minden különbözött társaitól. Annyiban volt más, hogy a házának csavarodása ellentétes irányú volt, de ez azzal is járt, hogy szaporító szerve is a másik oldalon nőtt.

A csigák nem élnek túlzottan romantikus szerelmi életet, de az élet értelme mégis csak a genetikai állományunk továbbadása, így Jeremynek esélye sem volt a normál spirálozottságú csigatársaival szaporodni, mert az ő ivarszerveik máshol találhatók. Ha találkozott is más csigával, egyszerűen nem történhetett semmi.

Jeremynek csak egy olyan példánnyal lehet alkalma szaporodni, amelyik pontosan olyan spirálú, nemi szervei is azon az oldalon vannak, mint Jeremyé. Erre nagyon kicsi az esély, mégsem adják fel a reményt, hogy a csiga végre társra találjon.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | pinterest.com/képek)