Jump to content

Élmény lesz a tanulás a pécsi állatkertben

2017. 09. 15. 07:00

A tanulás az egyik legfőbb tevékenységük az iskolában tanuló diákoknak. Néha azonban nagyon nehéz rávenniük magukat. Ilyenkor nagyon jót tesz, ha a megszokottól eltérő helyen folyik a tanulás.

Már az is jót tehet, ha napos időben kiül a teraszra, az erkélyre a diák az otthoni tanuláshoz. Mintha a helyváltoztatással a tanulás mértéke is fokozódna. Az állatok közelsége megint pluszt adnak a gyerekeknek, ha pedig állatkertben lehetne tanulni, az lenne csak az igazi.

Ez hamarosan meg is valósul, méghozzá a pécsi állatkertben, ugyanis 500 millió forintos keretet nyertek arra, hogy természettudományos élményközpontot alakítsanak ki. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek nem formális, nem a megszokott keretek között tanulhatnak. Az állatkert az az intézmény, amely sok állatfajjal ismerteti meg az odalátogatókat. Azon túl, hogy megismerkedhetnek a gyerekek az állatokkal, a veszélyeztetett állatfajok jelenlegi valamint a jövőbeli sorsáról is tájékozódhatnak, valamint a környezetvédelmi kérdésekkel is foglalkozhatnak. A projekt keretén belül több szabadtéri és fedett teret alakítanak ki, amely pécsi és vidéki iskolásokat fog majd fogadni. Az iskolák és az élményközpont megállapodást kötve ingyenesen látogathatják az állatkertet.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)