Jump to content

Albának gyűjtenek egy szigetre

2017. 10. 07. 19:00

A nyár elején számoltunk be arról az orangután hölgyről, aki az átlagosnál különösebb, ugyanis albínó. Az Alba nevet kapott állatot emberek fogságából mentették ki állatvédők.

Az albínó lét a természetben is nehézséget okoz az állatnak, mert hófehér bundája sokkal inkább magára vonja a figyelmet, mint társai eredeti színe, azonban az ilyen állatoknak még társai kiközösítésével is szembesülniük kell.

Nemcsak a társaknak akadt meg a szeme a ritka nőstényen, hanem a borneói falu lakosainak is, így elfogták és ketrecben tartották az orangutánt.

Állatvédők kiszabadították szörnyű körülményeiből, de a vadonba nem engedhetik vissza a nőstényt, mert az nemcsak a kiközösítéssel járna, hanem számos egészségügyi kockázata is lenne. Érzékeny bőre miatt Alba esetében a bőrrák kockázata is jóval nagyobb, de a hallása és a látása sem az igazi.

Azt tervezik, hogy Albát egy olyan mesterséges szigetre költöztetik, amely védett, és a világ egyetlen ismert albínó orangutánja ott élhet nyugalomban. Nem egyedül lenne a szigeten, hiszen az büntetés lenne számára is, hanem azokkal a fajtársakkal, akikkel jó kapcsolatot ápol. A szigeten folyamatosan megfigyelés alatt tudnák tartani az állatokat. Most azon ügyeskednek az állatvédők, hogy a mesterséges szigethez szükséges földterületet meg tudják vásárolni, és létrehozhassák Alba helyét.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)