Jump to content

Tájfun majdnem ölt

2017. 11. 08. 20:00

Gyermekek álma lehet, hogy majd felnőttként állatkerti gondozóként dolgoznak. Mint minden munkának, ennek is megvannak a maga veszélyei.

Az állatkertek egyik legkedveltebb állatai a nagymacskák. A tekintélyt parancsoló méret és kinézet miatt egy percig sem gondolunk úgy egy tigrisre, egy oroszlánra, hogy szívesen megsimogatnánk. Mégiscsak vadállatokról van szó, bármennyire is hasonlítanak a házimacska nagyobb változatára.

Azok az állatkerti alkalmazottak, akik a nagymacskák körül dolgoznak, jól tudják, hogy milyen veszélyes. Amikor a helyüket takarítják, vagy etetik az állatokat, több szabályt be kell tartaniuk ahhoz, hogy az ételt ne maguk jelentsék az éhes vadaknak.

Az oroszországi állatkertben is úgy gondolta a fiatal gondozó, hogy minden szükséges óvintézkedést megtett az etetés során, ám amikor a húst vitte a hím tigris kifutójába, az elrekesztett állat mégis kiszabadult és nekirontott a nőnek.

Olyan váratlan esemény volt ez, hogy a gondozót azonnal leterítette Tájfun, a tigris. A nő segítségére látogatók siettek. Mindent megmozgattak, ami a kezük ügyébe akadt, hogy elijesszék a megvadult állatot és megmentsék a nőt. Sikerült a tervük, és annyira meg tudták zavarni a tigrist, hogy a nő védett helyre tudott menekülni. Az állatkerti gondozót kórházba szállították súlyos sérülésekkel, és vizsgálják az ügyet.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/képek)