Jump to content

Nemes ügyért rúgják a bőrt

2017. 11. 24. 07:00

Még decembert sem írunk, de a karácsonyi láz már megkezdődött. Ilyenkor a rászorulókra is jobban odafigyelünk.

Rászorult azonban nemcsak ember lehet, hanem állat is. Ilyenkor már felhívásokkal motiválják az menhelyeket üzemeltetők adományok, ajándékok, felajánlások reményében, hiszen minden jól jön.

A legnagyobb gondot a téli időszakban a hideg és a hideg csapadék jelenti. A legtöbb telep túlzsúfolt és a hideg elleni védekezésre nem mindig vannak megfelelő ólak, A sok-sok hontalan állat éhes is, ezért a száraz és konzervételeket is szívesen fogadják a menhelyek. Aki pénzt ad, annak is örülnek, de a legnagyobb örömöt mégiscsak az jelenti, ha egy kutyus vagy cicus új otthonra és gazdira lel.

A tatabányai focisták most nem a gólokért harcolnak, hanem azért, hogy felhívják az ebrendészeti telepen élő állatokra a figyelmet. A Tatabányai Futball Club Egyesületének játékosai, valamint a Tatabányai Angyalok arra kérik a helyi lakosokat, és mindenki mást is, hogy adományaikkal támogassák a telepen élő állatokat méghozzá úgy, hogy a november 25-én megrendezésre kerülő meccsre a szurkolók ne üres kézzel, hanem a telepen élő állatoknak szánt száraz vagy konzerv eledellel lépjenek be.

A tatabányai Grosics Gyula Stadionban játszó Tatabánya FCE és Környe SE játékra illik így érkezniük a szurkolóknak, bármelyik oldalon is állnak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)