Jump to content

A fókamama kicsit más, de így is jó volt

2022. 10. 10. 19:00

A fókamentő egyesület tevékenysége egyértelmű, így amikor azzal keresik fel őket, hogy fóka került bajba, egyértelmű, hogy azonnal segítségére indulnak.

Így történt akkor is, amikor egy cég alkalmazottja kereste fel a Seal Rescue Ireland nevű egyesületet, hogy egy nagyon fiatal fókán kellene segíteni. A cég ugyanis nagy gépekkel dolgozott a környéken és valószínűleg azok zajától ijedhetett meg az anyaállat. A hátra maradt fókaborjú pedig ott maradt egyedül azt sem tudva, hogy mitévő legyen.

A befogott borjút nem lehetett a természetbe visszaengedni, mert azzal halálra ítélték volna, így az egyesület fogadta be. Az anyját ugyan senki és semmi sem tudja pótolni, de mégis megkísérelték egy neoprénruhából formázott pót fókamamával kárpótolni. Ezzel azt kerülték el a gondozók, hogy túlságosan kötődjön a vadállat az emberekhez.

A cél természetesen az volt, hogy a fókát a későbbiekben vissza tudják engedni természetes élőhelyére, de ahhoz megfelelően kellett ennie és fejlődnie. Később már a többi fóka közé engedték, hogy a társas boldogulást is elsajátítsa. Amikor pedig elérkezettnek látták az időt, végre szabadon engedhették.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)