Jump to content

Hihetetlen képességek az állatvilágban

2023. 06. 18. 19:00

Mi emberek hajlamosak vagyunk isteni szintre emeli magunkat, hiszen alkotunk, teremtünk, gondolkodunk, de az állatvilágban sok állat jóval felülmúlja egyes képességeinket.

Kétségtelen, hogy az emberiség tudott a leginkább elszaporodni a Földön, de ettől még nem vagyunk tökéletesek. Az állatok ugyanis sokféle különleges képességgel rendelkeznek, amelyek különböznek az emberekétől.

Szaglás

Az állatok rendkívül fejlett szaglóérzékeléssel rendelkeznek, sokkal érzékenyebben tudnak szagokat érzékelni, mint az emberek. A kutyák például kábítószereket, robbanóanyagokat vagy még akár rákos sejteket is képesek felderíteni.

Hallás

Bizonyos állatok rendelkeznek olyan hangok észlelésének képességével, amelyek túl magas vagy túl alacsony frekvencián vannak az emberi fül számára. A delfinek ultrahangos hangokat használnak a tájékozódásra és a kommunikációra.

Látás

Az állatok szemének szerkezete néha különbözik az emberétől, ami különleges látási képességeket eredményezhet. Az éjszakai ragadozókra jellemző, hogy nagyon érzékeny éjszakai látással rendelkeznek.

 

Sebesség és ügyesség

Az ember is tud gyors lenni és ezt egy-egy sportágban meg is mutathatják, de az állatvilágban is van kiemelkedő sebességgel vagy ügyességgel rendelkező. A gepárd a földön a leggyorsabb állat, képes akár 100 km/h sebességre is felgyorsulni. A majmok és más ügyes állatok rendkívül ügyesen mozognak a fák között.

Elektromos érzékelés

Néhány hal és más vízi állat rendelkezik elektromos érzékelőkkel, amelyek segítségével érzékelik az elektromos impulzusokat a vízben. Ezzel tájékozódnak vagy zsákmányt keresnek.

Megújuló végtagok, szervek

Vannak olyan állatok, amelyek képes regenerálni vagy újra növeszteni bizonyos szerveiket. A gyíkok újra növeszthetik a levágott farkukat, és a csillaghalak is képesek erre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)