Jump to content

Charlie, a majom szabadon van

2024. 01. 07. 19:00

A szerelem vak és nem ismer határokat. Mindezt azonban az emberre vonatkoztatva szoktuk használni, nem pedig az állatokra.

Történetünk főszereplője egy csuklyásmajom, amelyik egy írországi intézmény vendégszeretetét élvezte addig, amíg meg nem szökött onnan.

Az intézmény tulajdonosa, hogy a Charlie névre hallgató majom egy szigeten élt, ahonnan át akarták költöztetni egy másik helyre, ám az állat leugrott a hajóról és a bizonytalant választva megszökött. Előtte kísérleti állat volt és laboratóriumban élt. Miután onnan kiszabadították 20 éven át élt nyugalomban, de a vezető kénytelen volt átköltöztetni máshová Charlie-t, mert jóval idősebb nőstény társait kezdte zaklatni. Valószínűleg társat keresett magának, csak nem jó helyen.

Most, hogy a hajóról elmenekült, valószínűleg jól érzi magát szabadon és talán abban reménykedik, hogy megtalálja társát. Az emberek is a nyomába eredetek, de felhívták a keresők figyelmét arra, hogy nincs hozzászokva a majom az emberi érintkezéshez, vagyis elképzelhető, hogy azt nem fogja minden retorzió nélkül tűrni. Kérték a keresőket arra is, hogy ne oltsák ki Charlie életét, de ne is próbálkozzanak a befogásával.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)