Jump to content

Összhang az akváriumban

2016. 07. 05. 06:00

Sok háztartás egyik fő dísze a csodásan berendezett akvárium. Ez az apró ökoszisztéma azonban akkor tartható rendben, ha megfelelő élőlények vannak telepítve.

A szép akvárium nem csak azt jelenti, hogy fel van szerelve a megfelelő kellékekkel és szép díszítő elemekkel, hanem hogy a benne élő halak és más vízi élőlények kedvelik egymás társaságát. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen halakat raksz össze ebbe a kis életközösségbe. Ahhoz, hogy a halak megmutathassák saját formájukat, biztosítani kell számukra a megfelelő életteret. Ha a halaid jól érzik magukat az akváriumban, akkor élénk színűek, nem betegednek meg, szaporodnak, gyorsabban nőnek.

Mielőtt megvásárolnánk az új akváriumunk berendezéseit, már előtte érdemes tájékozódni, hogy milyen halakat szeretnénk tartani. Érdemes akvarisztikai szakkönyveket tanulmányozni, vagy az állatkereskedésekben is tudnak számodra hasznos tanáccsal szolgálni.

Ha minden utánajárás előtt megveszel egy neked tetsző halat, könnyen abba a csapdába eshetsz, hogy nem tudod számára biztosítani a feltételeket, és nehéz helyzetbe kerülsz te is, halad is. Ha nem az akváriumhoz, a már meglévő lakókhoz illő új halat vásárolsz, előfordulhat, hogy halaid étvágytalanok, színtelenek lesznek, könnyebben megbetegednek, esetleg egyik megeszik egyik hal a másikat, vagy mindegyiket.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)