Jump to content

Hal és repülő esete a levegőben

2016. 09. 09. 06:00

Nem mondhatni, hogy mindennapos, azt sem, hogy hozzá lehet szokni, de a repülők és madarak közötti karambol előfordul. Az állatok számára ez halálos kimenetelű, de komoly sérülést okozhat a repülőgépben is az ütközés.

Olykor pedig az is megesik, hogy végzetes a repülő számára is egy ilyen ütközés. Az állatokkal való ütközés elsősorban a szárnyasokat érinti, de a kifutókon megjelenhetnek más állatok is, amelyek veszélyt jelentenek mindenkire. Kutya, macska, vadak, teknősök, békék veszélyeztetik saját testi épségüket, de a repülőgép biztonságos felszállását is.

Egy alkalommal a floridai támaszpontról szállt fel egy gép, amely emelkedés közben összeütközött egy halászsassal. Látták a gép pilótái a madarat a repülő mellett szállni, majd hangos puffanást hallottak. A felszállást félbe szakították, hogy megbizonyosodjanak arról, a repülőnek nem lett baja. Eközben a sas tetemét keresték, de sehol nem találták. Amit viszont megtaláltak, az egyáltalán nem a levegőbe való volt, ugyanis is egy tengeri keszeget találtak csak. A halból és a gépen talált nyomokból DNS mintát vettek, amelyből egyértelműen kiderült, hogy a haltól származik. Tehát a repülőgép a levegőbe emelkedve hallal ütközött.

A magyarázat erre az, hogy a halászsas vészesen közel került repülés közben a repülőhöz, így ijedtében kiengedte karmai közül a zsákmányát.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)