Jump to content

Kékké vált a part

2017. 02. 12. 19:00

A mai nap folyamán már írtunk arról, hogy delfinek százai vetődtek partra Új-Zélandnál. A nagy részük sajnos elpusztult. Ausztráliában más állatok kerültek szárazra.

Queensland partjainál annyi kék medúza sodródott a partra, hogy az szabályosan kékké vált. Akár még szép is lehetne a látvány, ha az nem lenne természetellenes. A medúzáknak ez egyáltalán nem szokása, sőt mi több, ez igazán szokatlan és egyben halálos manőverük volt.

A partra került állatok száma olyan sok, hogy egybefüggő kékbe öltöztették a partot. Mivel a medúzák nem jutottak vissza a vízbe, így elpusztultak. Testük bomlásnak is indult, ami igencsak bűzös. A környéken élők panaszkodnak is a bűzről, amely a folyamattal jár, de abban bíznak, hogy a természet ereje majd teszi, amit tennie kell. A madarak megeszik a medúzák tetemeit, a maradékot a nap pedig kiszárítja.

Még a tengerbiológusokat is megdöbbentette a kék medúzás tömeges pusztulása és a túlságosan meleg vízre, a szelek irányára, valamint a dagályra fogták a partra vetődést.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)