Jump to content

A szó szoros értelmében súlyos mérgezésbe pusztult bele

2017. 03. 23. 20:00

Ha volt már részed gyomorbántalomba, mert olyat, vagy annyit ettél meg, amelyet a szervezeted nem tudott feldolgozni, akkor tudod milyen kínokkal jár.

Thaiföld egyik tavában élt egy levesteknős. Ebbe a tóba sok pénzérme került az odalátogatók kezéből. Azért dobálták az érmét a vízbe, mert szerencsét reméltek. A teknős élete során több érmét is lenyelt, mígnem 25 éves korára annyi összegyűlt a szervezetében, hogy a hasi páncélja nem is bírta tovább, összeroppant. Emellett fertőzést okozott a nőstény állatnál.

Amikor észrevették, hogy baj van a teknőssel, orvoshoz vitték és vizsgálatoknak vetették alá, hogy kiderítsék, mi okozza a bajt. Amikor megröntgenezték, akkor mutatták ki szervezetében a sok pénzérmét. Nem kevesebb, mint 915 érmét számláltak meg gyomrában. Csoda, hogy rosszul érezte magát szerencsétlen állat?

Azonnal megműtötték a teknőst, eltávolították a több mint tíz kilónyi pénzt a szervezetéből. Már úgy tűnt, hogy állapota javul, mert végre megkönnyebbült a szervezete 10 kilónyi fémtől, csakhogy az érmék olyan régóta a szervezetében voltak, hogy némelyik megrozsdásodott vagy akár fel is oldódott. Hiába távolították el azokat, mégis vérmérgezést kapott a teknős és a sikeres műtét ellenére is elpusztult.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)