Jump to content

Egy nap érdekében tönkre tettek volna akár több ezer életet

2017. 09. 17. 19:00

Egy esküvő megszervezése idő és pénzigényes feladat. Minél több pénze van valakinek, annál nagyobb a lehetőség, hogy világraszólós eseménnyé tegyék a nagy napot.

Ahogy azt az orosz pár is készült tenni. Híres énekesnőt kértek meg arra, hogy hangjával kápráztassa az összegyűlteket, és az esküvő sem máshol lett volna, mint Ciprus. Homokos tengerparton egybekelni, sokak álma.

Már mindent meg is szerveztek, lefoglaltak a pár tagjai. Minden meg volt szervezve és a munkálatokba is belefogtak, hogy a tengerparti álomesküvőhöz megfelelő feltételeket alakítassanak ki. Munkagépekkel kezdték meg a tengerpart kialakítását. A természetbe való ilyen szintű beavatkozás csak egy esküvő miatt nagyon káros lehet. Az állatvédők joggal háborodtak fel, ugyanis az a rész a levesteknősök és az álcserepesteknősök költési helye is egyben. Ahogy a nagy gépek dolgoztak, akkor keltek ki a tojásokból a kisteknősök.

Ha nincs munkagép, ha nem kell a kicsi teknősöknek ilyen behatással szembenézniük, akkor is nagy veszély fenyegeti őket, hogy a fészküket elhagyva a vízhez másszanak. Már eközben is több ragadozó leselkedik rájuk a parton. Aki mégis elér a vízbe, azok közül is a java tengeri ragadozók lakomája lesz. Kevés teknős éri meg a felnőttkort, éppen ezért szükséges minél nagyobb lehetőséget adni nekik.

Hatásosnak bizonyult az állatvédők tiltakozása, így lefújták a tengerparti esküvőt, helyette egy ciprusi hotelbe költöztették át a rendezvényt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)