Jump to content

Egzotikus teknős tűnt fel

2020. 06. 14. 08:00

Amikor valamilyen állatot viszünk haza azzal a szándékkal, hogy háziállatunk legyen, felelősséget vállalunk érte. Akár évtizedekre is.

Csakhogy sok megunt állat köt ki menhelyen, vagy a természetbe engedve. Ha nem őshonos fajról van szó, akkor ez komoly természeti problémát is jelenthet.

A Délegyházi-tavaknál talált nagyon fiatal aligátorteknős megtalálása arra enged következtetni, hogy a néhány napos kisteknősnek a testvérei és a szülei is a közelben lehetnek.

A kicsi aligátorteknősök veszélytelenek, azonban a kifejlett állatok már más kategóriába tartoznak. Az eredetileg Amerikában és Kanadában őshonos aligátorteknős hazai tartása veszélyes állattartási engedély mellett lehetséges. Valószínű, hogy a most megtalált apróság egy megunt és szabadon engedett példány utódja.

Az emberre ugyan nem jelentenek veszélyt a kifejlett aligátorteknősök, azonban invazív fajként komoly károkat tudnak tenni a hazai élővilágban. A mocsári teknőst is kiszoríthatják élőhelyükről, ha túlságosan elszaporodnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)