Jump to content

Nyílméregbéka? Nyílméregbéka!

2022. 08. 25. 19:00

A házi kedvenc nem mindenki számára a kutya és a macska tartását jelenti. Vannak, akik rajonganak az egyéb állatokért, akár a békáért is.

A színes az ugyan vonzó a szemnek, de az állatvilágban az vagy az általános megjelenés, esetleg a párosodási szándék jelzése, más esetben pedig a veszedelemre felhívó jel. Habár sok faj azt a taktikát folytatja, hogy a természeti körülményekhez teljesen igazodva igyekszik láthatatlanná válni, addig a nyílméregbéka élénk színével éppen azt hirdeti, hogy kicsi vagyok, de erős (a mérgem).

Nemcsak hirdeti, hanem ez a valóság is. Ezt ismerte fel az az anya és lánya, aki Budapesten meglátta az élénksárga, de kicsi békát. Habár aprócska kétéltűről volt szó, az ösztön és az ismereteik is azt súgták, hogy hozzá sem szabad nyúlni a kis állathoz.

Sokaknak eszük ágában sincs békát megfogni, de ezúttal nagyon jól tették, mert ennek a béka az egyik legmérgezőbb állat.

Az édesanya nem hagyta annyiban, még vadállatbefogóval is beszélt ez ügyben, aki megerősítette, hogy tényleg nyílméregbékáról van szó és jó, hogy nem értek hozzá. Valószínűleg szökevényről van szó, ugyanis tartása nincs engedélyhez kötve és házi kedvencként könnyen beszerezhető.

Azt is tudni kell, hogy az ilyen körülmények között tartott mérgező béka jóval kevesebb mérget termel, de most inkább a béka miatt kell aggódni, mert trópusi állatként a közelgő őszt nem éli túl, ha addig nem találják meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)