Jump to content

Alternatívák hörcsöglakra

2014. 10. 28. 16:00

Nem csak évszaktól függ az, hogy a hörcsögök szeretnek elbújni. Inkább napszakhoz alkalmazkodva keresik fel búvóhelyeiket, hiszen éjszakai életmódú állatként nappal pihennek. Természetüknél fogva szeretik magukat bevackolni magukat és eltűnni a kíváncsi szemek elől. Nézzük a lehetőségeket!

A legolcsóbb és minden háztartásban megtalálható hörcsöglak a WC papír gurigája. A kis szőrmókok azonnal használatba is veszik azt, elkezdik rágcsálni és behordják a forgácsot. Azonban veszélye is van, hiszen a vastagabb papír rágásával le is nyelhet belőle darabot, a káros anyagok betegségeket okozhatnak a hörcsög szervezetében. A megrágott papírdarab feltapadhat a szájpadlására, ezzel fog- és ínybetegséget okozhat. Előnye, hogy bármikor újra cserélhető.

A műanyag búvóhelyek már drágábbak, kereskedésekben lehet hozzájutni. Előnye, hogy könnyen tisztítható. Ha ügyesen fészkeli be magát a hörcsög, akkor teljesen eltűnhet benne.

A kis házikó vagy kastély akár túlzásnak is tűnhet, hiszen a kis rágcsálónak nem az számít, hogy néz ki a búvóhelye, hanem hogy el tudjon bújni. Azonban ezek is mutatósak, valamint könnyen tisztíthatóak.

A műanyag és fa kivitelezésű, az egyszerű változattól kezdve a többszintes, több helyiségből álló házikók, kastélyok tárháza igen nagy, csak a pénztárcánk szab határt.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: honeybuy.com)