Jump to content

Egzotikus szökevények

2014. 11. 09. 16:05

Talán családi, baráti körünkben is ismerünk olyanokat, akik valamilyen egzotikus állatot tartanak otthonukban. Ez ma már nem ritka, azonban ezeknek az állatoknak egy része nem él velünk évezredek óta, így a háziasítás nem történt meg. Vannak is ebből bonyodalmak.

Mostanában felreppenek olyan hírek, hogy egzotikus állatot találtak nagyvárosok utcáin kóborolva. Némelyik állatot évezredek alatt sem lehetett háziasítani, de mi emberek ettől függetlenül megpróbáljuk otthonunkban, ketrecbe zárva, a normál életkörülményétől merőben más környezetben tartani.

A napokban az a hír járta az országot, hogy Budapesten egy mosómedvét találtak. Ezek az állatok nagyon édes ábrázatúak, de a kifejlett példány útjába ember nem tud állni. Az ivarérettség elérésével a hím példányok agresszívvá és kezelhetetlenné válnak. Akár sérüléseket is okozhatnak az embernek.

Ilyen eset több is volt már a fővárosban, és az így meglógott mosómedvéket a veresegyházi medveotthonba szállították, hiszen ott már van külön mosómedvék részére menhely is.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: naturalunseenhazards.wordpress.com)