Jump to content

Színváltozatok

2014. 11. 13. 16:05

A tengerimalacoknak számos színváltozata ismert. Némelyiknek érdekes külsőt kölcsönöz a vagy éppen nagy bunda, vagy épp az, hogy egyáltalán nincs szőre. Egy biztos a szőr nagyon édes külsőt kölcsönöz ezeknek az édes állatkáknak.

A tengerimalacoknál 14 alapszínt különböztetnek meg, amelyeknek általában 2 vagy több színváltozata van. Ez alapján könnyen kategóriába lehet sorolni az állatokat.

Az aguti a malacok alapvető színe. A vadon élő példányoknak is ilyen volt. Az arany aguti szőke vörösesbarna, a vége felé feketébe megy át, de a hasa vöröses. Az ezüst agutinál a vörös helyett fekete, fehér és szürke szín van, minden másban hasonlít az arany változathoz. Létezik fahéj aguti, amelynek szőre barna, fehér és barna színű a sorrendje, a hasa pedig fehér. A lazac aguti szőre lila, a krém agutié csokibarna, krém és csokibarna színek váltják egymást.

Az argente színe az agutihoz hasonlóak, azonban a malac szeme piros. Létezik teknőctarka színváltozat, amelynek alapváltozatánál a vörös és fekete szín dominál.
A bikolor két színű, a trikolor pedig három színű állat.
Létezik még szarka változat, amely fekete-fehér szín. A harlekin fekete és sárga, de van Márványos, Dalmata, Holland, Himalája.
A Szatén változat csillogást ad a tengerimalac bundájának, amely a szőrszálak üregessége miatt van. A szatén bármilyen színben és típusban előfordul.
Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a márványos tengerimalacot márványossal, valamint dalmatát a dalmatással nem szabad szaporítani, mert genetikai hibához vezethet.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: tengerimalac.gemon.ro)