Jump to content

Jókor, jó helyen

2014. 12. 23. 09:00

A világ egyik legértelmesebb majomfajtájának a kapucnis majmot tartják. Minnie is ennek a fajnak a képviselője, aki nagy tettet hajtott végre. Olvasd el!

Minnie egy terápiás majom, aki segít a tolószékhez kötött férfi mindenapjaiban. Ez a kis majom az egyike azoknak, amelyeket arra tanítottak be, hogyan kell rászoruló embereknek segíteni. Így teszik önállóbbá azokat az embereket, akik rokkantként kénytelenek élni életüket.

A Segítő Kezek alapítvány tanítja meg a majmoknak, hogyan támogathatják az embereket. Az alapítványnak százötven majma van, de csak ötvenet képeznek ki. Egy olyan szobában gyakorolnak az állatokkal, amelyik ággyal, polcokkal, konyhai bútorokkal van berendezve, és itt sajátítják el a fiókok kihúzását, üvegek kinyitását, CD-lejátszó kezelését stb. Ezek a majmok igazán kíváncsiak és okosak. Harminc parancsszót sajátítanak el, és a fő motiváció ezek megtanulására a tejszínhab és a mogyoróvaj.

Craig Cook gerinctörést szenvedett egy autóbalesetben és lebénult. Az élete gyökeresen megváltozott és egyben nehezebbé is vált. Minnie vitt fényt a férfi életébe. Ez az édes kis majom ügyesen kinyitja az üdítőket, kézbe veszi a telefont és fel is veszi, kiviszi a szemetet is. Mindezen felül pedig jó társaságot biztosít gazdájának. Nemcsak újra vidám Craig Cook, de már az életét is megmentette a kis majom, ugyanis a férfi kerekesszékével beakadt a teraszon. Órákat töltött kint, nem tudott kiszabadulni, még rá is esteledett. Hideg volt, a hó is esni kezdett. A kis majom vitte ki gazdájának a telefont, aki segítséget tudott hívni.

Ezek az apró segítő kezek soha nem fognak egy ápolónőt helyettesíteni, mégis sokat segíthetnek a magányos és tolókocsihoz kötött emberek életében.

(forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: photos.xin.msn.com)