Jump to content

Bécsi sünilak

2015. 02. 10. 16:00

Lassacskán, de talán már kifelé lábalunk a télből, hátha idén még itthon is megvalósíthatóvá válik nálunk is az a bécsi olcsó és nemes ügy, amelyről most beszámolunk.

Ezzel kezdeményezéssel akarták segíteni a vadon élő sünök sikeres átteleltetését. A projektben részt vett a Bécsi Városháza Környezetvédelmi Ügyosztálya, az kerületi önkormányzat, a városi kertészet és civilek.

A cél az volt, hogy minél több deszkákból és ágakból összeállított, avarral borított bunkert készítsenek a sünöknek, amit rendszeresen ellenőriztek, hogy lakják-e. Erre azért volt szükség, hogy biztosan tudják, a kupac alatt alszik-e sün vagy sem. Ha ugyanis idő előtt ébred fel egy tüskés, akkor akár az életébe is kerülhet.

Az adott kerület egyik lakosa indította el az ötletet, aki évek óta tudatosan óvja ezeket az állatokat, és segíti abban, hogy télire megfelelő szállást tudjon számukra kertjében biztosítani. Ennek érdekében nem használt már jó ideje vegyszert, az avart nem szállította el, hanem halmokat képezett belőle. Innen indult az elgondolás, hogy mások is megteremthetnék a feltételeket. A kerületvezetés pedig támogatta az indítványozást, így a nyugodt, csendes, embermentes zugokban szándékosan meghagyták a levélkupacokat.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pets-magazin.hu)